Quiche Lorraine – inceputuri

V-am povestit intr-o postare anterioara despre aluatul de tarta ; cum arata , ce contine , cate tipuri sunt ( daca ai pierdut articolul il poti gasi folosind butonul „cauta” sau in categoria de aluate .

Astea fiind spuse , hai sa punem in practica ce am invatat .

Ladies, shall we cook ? 🙂

Ingrediente 2 portii si o forma cu diametrul de 20 cm:

Aluatul:

1. 250 gr faina (si inca putin pentru tapetarea blatului de lucru)
2. o lingurita praf de copt
3. 110 gr unt (si inca putin pentru unsul tavii in caz ca nu este antiaderenta)
4. putina sare
5. 1 galbenus de ou

Umplutura:

1. 150 gr cascaval / cascaval afumat / – bineinteles puteti combina cam ce credeti voi ca s-ar potrivi la gust ( eu de exemplu am adaugat si mozzarella ce mi-a mai ramas prin casa )
2. 150 gr kaizer / bacon
3. 3 oua mici
4. 150 gr smantana
5. piper, nucsoara , sare dupa gust

Mod de preparare

  •  Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie reci, se framanta repede, cu buricele degetelor, pentru a intra cat mai putin in contact cu caldura mainilor. Se amesteca faina cu praful de copt apoi cu toate celelalte ingrediente pana se transforma din firimituri intr-un aluat omogen care se pune in folie alimentara si se tine la frigider macar 30 min. Se intinde un cerc din aluat pe blatul de lucru tapetat cu faina, se ruleaza pe facalet si se deruleaza in forma (eu nu am uns-o fiindca este antiaderenta). Se inteapa din loc in loc cu furculita si pune la cuptorul incalzit inainte la 180 de grade, pentru 15 min.
  •  Baconul  se taie cubulete, cascavalul  se razuieste, smantana se amesteca cu ouale si condimentele. Cand aluatul este gata, il scoti din cuptor, pui cascavalul, baconul iar deasupra amestecul cu smantana. Pui la cuptor pentru 35-45 min, tot la 180 de grade.. Se serveste fie cald, fie rece.

Sa va fie de bine !

  • Nota: Inspirat din Reader’s Digest , Goodfood.ro
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s