Lectia de gatit : Dulche de leche

Exista o anume metoda de a prepara acasa dulce de leche , si anume de a fierbe in apa clocotica conserva de lapte condensat indulcit fara a-l deschide , timp de cateva ore .

Nu l-am incercat , dar am auzit diferite precautii , care spun ca laptele condensat in conserva trebuie sa fie mereu acoperita , altfel riscam sa explodeze in orice moment . Prefer sa ma lipsesc de metoda asta .

Dupa alte cercetari , am descoperit cu bucurie ca exista si o alta metoda la fel de buna , care da aceleasi rezultate fantastice , si anume prepararea in cuptor.

Laptele condensat indulcit are zahar in el , in timp ce laptele evaporat nu . Procesul de transformare al laptelui condensat in dulce de leche , este simpla extragere a apei din lapte , lasand in urma doar grasimea si zaharul , urmand ca acestea sa se caramelizeze.

6cad6c56cf29b4985d05e96110cdda78

Dulche de Leche

Timp pregatire : 2 min

Timp gatire : 60 – 90 min

Rezulta : 2 1/2 cani

Ingrediente :

396 g lapte condensat indulcit

Mod de preparare :

Incalzim cuptorul la 220 C . Asezam o tigaie intr-o tava adanca . Asigurati-va ca tigaia este destul de grea , ca sa nu pluteasca in tava .

Turnam laptele condensat in tigaie si acoperim bine cu o folie . Ultimul lucru care ne dorim e sa ajunga apa in lapte condensat . Umplem tava cu apa , cat sa acopere trei sferturi din tigaie .

Coacem 90 minute , pana cand va avea o culoare caramel. Verificati din 30 in 30 de minute daca apa din tava e tot la jumatatea tigaii . In caz de nevoie completam cu apa.

Crema noastra e gata cand are o culoare caramel – maronie .Scoatem tigaia din cuptor . Dulche de leche va arata un pic ciudat in etapa aceasta , dar il amestecam pana se omogenizeaza. Se va ingrosa pe parcurs ce se raceste . Lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei .Il punem intr-un borcan cu capac si il pastram in frigider timp de cateva saptamani.

Cum il reincalzim ?

Se pune borcanul in cuptorul cu microunde , sau intr-o cratita cu apa .

La ce il utilizam ?

Dulche de leche poate fi folosit ca topping , prajituri , fursecuri , bomboane , aroma sa fiind principala atractie a oricarui desert .

Daca ti-a placut articolul , nu ezita sa il imparti cu prietenii tai folosind butoanele de distribuire de mai jos . Deasemenea , te astept sa te inscrii la Newsletter , si astfel sa primesti cele mai recente articole direct in casuta ta de email . Enjoy healthy living  🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s