Ciocolata , inghetata si-o poveste

Totul incepe simplu . Nu imi place ciocolata . Defapt , nu imi plac dulciurile . Din povestile parintilor reiese , ca acest lucru s-ar fi schimbat recent , dar pe mine chiar nu ma incanta ciocolata .

Inca prin anii ” tineretii ” , cand eram ospatara la un hotel , am intalnit delicii , una mai interesanta ca alta . Interesant , inteleg prin modul de prezentare : culorile vii , formele geometrice , modul de asezare in farfurie ; acuratetea care mi-o convoca , sa o ” livrez ” de la bucatarie , la masa clientului in aceeasi forma artistica .

Daca stau si ma gandesc mai bine , tot timpul m-a atras gastronomia … undeva in spatele constientului . Si uite asa m-am intalnit cu un desert spectaculos , plin de personalitate , caracter , farmec , si …. ciocolata . Dumnealui se numeste Fondant de ciocolata sau Lava Cake , sau Moelleux au chocolat si se prezinta astfel : Crusta crocanta fierbinte , mijloc moale care ti se topeste in gura si ciocolata fierbinte in interior . Magic , asa-i ? 🙂 Acest mic dulce , vine insotit de un glob de inghetata de vanilie . Si daca cumva va intrebati cum merge ciocolata fierbinte cu inghetata , permiteti-mi sa va raspund : fantastic . E un spectacol culinar , care va va incanta papilele gustative . De-a lungul incercarilor de a imita aceasta fantasma , am lasat in spate o serie lunga de esuari … pana intr-o zi …..

Lectia de gatit Moelleux au chocolat  sau Lava Cake : 

Ingrediente pentru 2 portii :

– 80 grame ciocolata calda de calitate buna

-37.5 grame unt

-35 grame zahar pudra

– 1 lingurita esenta de vanilie

– 1 ou

-1 galbenus

– 15 grame faina alba

Mod de preparare :

Preincalzim cuptorul la 200C.

Intr-un bol de sticla punem ciocolata si untul taiat cubulete si topim bain-marie ( mai pe romaneste , punem o oala pe foc , cu apa , peste care asezam un bol de sticla cu ciocolata si untul in el ) . , amestecand din cand in cand . Cand s-a topit luam bolul din oala cu apa si il lasam la racorit . Daca punem ouala peste ciocolata fierbinte riscam sa ne trezim cu o omleta de ciocolata . Cand ciocolata nu mai e fierbinte , adaugam oul , galbenusul, amestecand incontinuu .

Adaugam si zaharul , faina , esenta de vanilie si un praf de sare si omogenizam .

Ungem 2 ramekinuri ( acele forme ceramice albe , rezistente la temperaturi mari , care le gasim in supermarketuri cu 5-6 lei bucata ) cu unt si turnam compozitia de ciocolata in forma si le asezam intr-o tava .

Coacem la 200 C , 10-12 minute pana cand suprafata pare crocanta , si ferma la atingere , dar mijlocul ramane umed.

Servim fierbinte , in compania unui glob de inghetata , fructe , topping sau alte minunatii ce va vin in minte .

Sa va fie de bine .

1609720_964829130208959_1754071865547680595_n 10404145_967127343312471_2613994888012174183_n

Daca ti-a placut articolul , nu ezita sa il imparti cu prietenii tai folosind butoanele de distribuire de mai jos . Deasemenea , te astept sa te inscrii la Newsletter , si astfel sa primesti cele mai recente articole direct in casuta ta de email . Enjoy healthy living  🙂

Anunțuri

Un gând despre &8222;Ciocolata , inghetata si-o poveste&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s