Focaccia lui #JamieOliver

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 650 ml apa
  • 21 g drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 2 prafuri sare si piper
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 crenguta rozmarin

PREPARARE

Învaţă să tu să prepari o focaccia cu rozmarin după reţeta lui Jamie Oliver şi uimeşte-ţi invitaţii cu tehnica ta desăvrşită în bucătăria mediteraneeană.

Mod de preparare:

Fă o grămpjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf,  într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Toarnă apa şi 3 pliculeţe de drojdie.

Adaugă 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecă încet cu o furculiţă, pentr a îngloba făina.

Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.

Amestecă aluatul până devine lucios şi elastic, pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită şi lasă la cald, să crească.

Scoate aerul cu pumnul din coca dublată şi pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.

Pune usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă.

Dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 minute, după ce ai împuns aluatul cu degetul pentru o formă mai frumoasă.

Sursa: Focaccia lui Jamie Oliver – Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/focaccia-lui-jamie-oliver/#ixzz3bAdt52lR

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s