Muffin cu scotisoara „crocanta” si interior de ciocolata

Buna dragilor 🙂

Incepem un nou capitol pe blog : cel al brioselor .

Ce as putea sa va povestesc de ele ? Sunt la indemana oricui , din ingrediente pe care mai tot timpul le avem in casa , grozav de simple , rapide , dar cu atat mai delicioase .

Povestea urmatoare incepe cu un borcan mare de Nutella , la care m-am saturat sa ma uit cum sta in dulap ; cam asa s-a nascut reteta de mai jos 🙂

Ingrediente 12 buc :

– 195 gr faina

– 100 gr zahar

– 1 lingurita scortisoara

– 1 lingurita cardamon / nucsoara / condimente turta dulce

– 8 gr praf copt

– 1/4 lingurita sare

– 1 ou mare

– 180 ml lapte

– 60 ml ulei

– 1 lingurita esenta de vanilie

– 12 lingurite de Nutella

Topping :

– 50 gr zahar

– 3 lingurite de scortisoara

– 3 linguri unt nesarat , topit

20150704_203913

Mod de preparare ;

Preincalzim cuptorul la 200 C . Tapetam tava de muffin cu hartiute .

Intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate : faina , zaharul , scortisoara , cardamonul , praful de copt , sarea .

Intr-un alt bol amestecam laptele, uleiul , oul , esenta de vanilie .

Turnam lichidul astfel format peste ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza complet .

Punem cate o lingura de aluat in formele de hartie .

Punem cate o lingura de Nutella peste fiecare .

Completam din nou cu aluat , cat sa umplem aprox 3/4 din forma de hartie .

Coacem 13 -15 min .

Pentru „topping” amestecam zaharul si scortisoara.

Cand muffinurile sunt coapte le lasam 10 minute la racorit , dupa care introducem fiecare „cap” de muffin in untul topit in prealabil , dupa care in amestecul de zahar – scortisoara .

Si … cam atat . Simplu si delicios .

Sa le savurati cu drag 🙂

Daca ti-a placut articolul , nu ezita sa il imparti cu prietenii tai folosind butoanele de distribuire de mai jos . Deasemenea , te astept sa te inscrii la Newsletter , si astfel sa primesti cele mai recente articole direct in casuta ta de email . Enjoy healthy living  🙂

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Muffin cu scotisoara „crocanta” si interior de ciocolata&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s