Oua Benedict – mic dejun cu clasa

Buna diminieata oameni frumosi 🙂
Revin cu o reteta noua , si imi cer scuze de abesenta – e vara 🙂
Ce sa va spun mai mult de acest preparat , decat ca e fantastic ? Am gasit nenumarate retete , fel si fel , care le-am contopit , personalizat …si rezultatul vi-l arat si voua .

Ce avem nevoie ?
Pentru 2 persoane

– 4 oua
– 4 felii paine toast
– 4 felii bacon
– 4 felii cascaval
– 1 rosie medie
– 100 ml otet de vin alb
– sare

Pt sosul olandez :
– 2 galbenusuri
– 2-3 linguri zeama de lamaie
– 100 g unt
– sare
– piper alb

Punem intr-o oala aprox 4 litri la fiert . Aceeasi oala o vom folosi si pentru ouale posate si pentru sosul olandez .
Sosul olandez il preparam la bain marie . Amestecam galbenusurile intr-un vas , cu sarea si zeama de lamaie si il asezam ” pe aburi ” . Amestecam cu un tel pana cand se ingroasa . Adaugam pe rand cubuletele de unt si amestecam pana cand se incorporeaza . Sosul e gata cand s-a ingrosat si are structura unei spume . Potrivim de sare si piper si punem vasul deoparte .
Prajim feliile de bacon sa fie crocante .
Prajim painea .

Posarea oualor :
In apa clocotinda punem otetul de vin alb si sarea , si focul il luam pe minim .
Desfacem oul de coaja si il punem intr-un polonic . Cu ajutorul polonicului , scufundam oul il apa , „aranjand ” cu o lingura albusul in jurul galbenusului . Procedam la fel cu toate ouale . Secretul oualor posate e mijlocul curgator … dar bineinteles , nu e pe placul tuturora . Pentru oua cu galbenus lichid , ajung 3 minute , iar pt cele ” bine facute ” maxim 5 minute .
Cu o spumiera scoatem ouale si lasam sa se scurga de apa .

11811344_1044303355594869_854429341422128644_n11844284_1044444955580709_139792729_n

Montarea :

Painea calda prajita , o ungem cu o lingura de sos olandez . Punem o felie de cascaval , felia de bacon , 2 felii de rosii taiate subtiri , oul , sos deasupra .
Bineinteles puteti folosi orice altceva doriti , pentru noi , a fost mai mult decat minunat .

11830862_1044444935580711_268995072_n

Noi le-am servit cu legume la grill , o limonada de pepene si multa pofta .
Atat pentru astazi .
Sa fiti sanatosi 🙂

semnatura

Daca ti-a placut articolul , nu ezita sa il imparti cu prietenii tai folosind butoanele de distribuire de mai jos . Deasemenea , te astept sa te inscrii la Newsletter , si astfel sa primesti cele mai recente articole direct in casuta ta de email . Enjoy healthy living  🙂

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Oua Benedict – mic dejun cu clasa&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s