Jurnal de sanatate : sanatatea incepe in tine

Nu vreau sa revolutionez conceptul de sanatate .
Nu vreau sa dau jos teoriile secolului din temelii .
Indraznesc doar sa sustin lucrurile in care cred si principiile care imi conduc existenta .
Nu fac sport . Cel putin nu in sensul de tras de fiare , asa cum e trendy sa o spui atasat de check-in – urile unde curge transpiratia de pe tine . Adevarul e ca mi se pare si un pic cam , disgusting , sa te vada tot poporul cum curge „oboseala” de pe tine .
Spre iertare sa-mi fie , am practicat in „tinerete” yoga si pilates . S-ar parea acum ca in adancul meu , intelegeam de pe atunci importanta legaturii intre interior si exterior . Pentru ca yoga imi hranea sufletul , care de fericit ce era mi-a imbunatatit exteriorul . As face-o si acum si dorul e mare de implinirea golului , dar timpul ma cam conditioneaza eliminand astfel posibilitatea vizitarii unei sali de fitness din cand in cand .
Si nu …nu in sensul ca nu as vrea sa dedic 30 min din timpul meu unui cardio , dar pur si simplu nu am nici cea mai apropiata posibilitate sa o fac .
Dar spre scaparea mea , activez ca ospatara  ceea ce imi garanteaza nivelul de cardio si strenching in cantitate mult mai mare decat a-si putea obtine la o ora de sala. Asa ca , o problema bifata .
Dar , sa vorbim de sanatate . Convingerea mea e , ca ne putem numi sanatosi doar cand fiecare celula a organismului nostru e sanatoasa . Un lant imens , al caror margele se leaga intr-un sir perfect . O mica fabricuta unde fiecare muncitor isi stie rolul exact si lucreaza pe banda rulanta sa iti ofere un produs finit excelent : pe tine .
Au trecut multi ani pana sa descopar cat de mult valoreaza sanatatea mea , si cat de mult trebuie sa apreciez fiecare zi din viata mea in parte . A trecut timp sa imi dau seama ca alimentatia nu se opreste in momentul inghitirii unei bucati de carne , ca hrana in sine are rolul cel mai important in mentinerea metabolismului nostru , ca sanatatea porneste din interior si ca da , esti ceea ce mananci . Devii ceea ce esti prin ceea ce mananci . Pentru ca hrana e cel mai important combustibil al orgasmului tau , si ca tu sa functionezi excelent ai nevoie de combustibil de inalta calitate . Tu stii ce mananci ?
image

semnatura.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s