Strawberry – cheesecake – pancakes :)

Happy happy pancakes day 🙂

Da da ,azi e ziua Internationala a pancakes-urilor . Asa ca delicios si util ,2 in 1 , am papat rapid niste pancakes -uri delicioase cu crema de branza si gem de capsuni facut in casa  .
Plus , ramane de mentionat ca , micul dejun e cea mai permisiva masa a zilei , asa ca , la pancakes-uri inainte .

Pancakes :

400 g faina
500 ml lapte
4 oua
3 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
1 plic zahar vanilat
5 linguri zahar brun
6 linguri de ulei

Gem capsuni : ( topping )

– 1 caserola de capsuni (300-400 g)
– 1/2 cana zahar brun
– 1/2 cana apa
– 1 lingurita amidon dupa caz

Crema de branza :

– 4 linguri mari de crema de branza ( eu folosesc exclusiv cea de la Lidl )
– 2 linguri zahar brun
– 50 ml frisca lichida

Preparare pancakes :
Intr-un bol incapator amestecam faina , praful de copt , bicarbonatul de sodiu , zaharul si zaharul vanilat .
Separam albusurile de galbenusuri .
Albusurile le batem spuma tare .

Galbenusurile le batem cu un praf de sare , pana devin spumoase si se deschid la culoare.

Separat amestecam laptele si uleiul si il turnam peste galbenusuri .

Compozitia astfel rezultata o adaugam incet incet in faina .

La sfarsit adaugam spuma de albus , cu ajutorul unei palete , amestecand de jos in sus pana la incorporare .

Rezulta un aluat grosut , vascos , dar foarte aerat .

Ungem o tigaie antiaderenta cu unt , si imediat ce s-a incalzit , stergem cu o bucata de servetel untul din el . Nu mai adaugam nici un fel de alta grasime , pancakesurile prind o nuanta auriu-maronie uniforma , daca sunt prajite fara grasime .

Cu ajutorul unui polonic punem o gramajoara mica de aluat in tigaie , dar fara sa ne atingem de suprafata acestuia . Se va extinde singur , exact cat e nevoie .
Prajim , pana cand pe suprafata acestuia apar bule de aer care incep sa se sparga , si pierde din luciu .
Intoarcem cu grija pe partea cealalta .
Ele sunt gata in cateva secunde , cand au o tenta de maro deschis pe o suprafata plana .
Procedam la fel cu toate .

 

Gem de capsuni ( homemade ) :

Punem pe foc capsunile maruntite , zaharul si apa . Cand incepe sa fiarba , luam focul mai jos si lasam sa fiarba 15 minute .
Blenduim totul . In caz ca nu va iese destul de grosut , cum nu mi-a iesit bine , puteti adauga o lingurita de amidon si il mai lasati un pic pe foc pana se ingroasa , amestecand continuu cu telul .

Crema de branza :

Batem frisca lichida , adaugam zaharul in ploaie si la final crema de branza . Batem cu mixerul pana compozitia devine spumoasa .

Plating :

Peste fiecare pancakes am pus crema de branza si gem de capsuni , si le-am asezat una peste alta , formand astfel 3-4 etaje . Eu am facut pancakes-urile mai mari , deci 3 au fost suficiente .
Am decorat cu capsuni si am servit cu pofta imensa 🙂

Happy pancakes day 🙂

semnatura.jpg

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s