Clatite coapte cu sos cald de vanilie

Cel mai greu in reforma asta a sanatatii aplicata recent , mi-e de suportat dorul de dulce .
Ca in ciuda faptului ca stiu tot mai multe de modul in care sunt fabricate si de pericolul la care imi supun organismul , consumand cantitatea enorma de zahar ambalat in pachetele colorate , tentatia e mare .
Dar daca e de neoprita pofta , gatim .
Dupa toate pancakes-urile din ultima perioada , m-a prins un iz de copilarie , si mi s-a deschis apetitul pentru vechile clatite .
Doar ca , un pic le-am controversat .

Clatite prajite si coapte cu branza si crema calda de vanilie

Ingrediente clatite :

250 gr faina
4 oua intregi
500 ml lapte
Esenta de vanilie
Praf de sare

Umplutura :

250 gr branza
1 albus
1 lingura gris
Zahar vanilat ( dupa gust )
50 gr unt pt copt

Sos cald de vanilie :

400 ml lapte
3 galbenusuri
30 gr faina
60 gr zahar
Esenta de vanilie

Se toarna faina intr-un bol si se face o adancitura in mijloc .
Batem galbenusurile separat cu un praf de sare pana se albesc , adaugam esenta de vanilie . Turnam compozitia de galbenus in mijocul fainii si in timp ce amestecam , incorporam incet si laptele .
Lasam 30 min – 1 ora la odihnit .
Clatitele se coc una cate una , intr-o tigaie antiaderenta , luam cate un polonic mic , si uniformizand-ul in tigaie cu miscari circulare .
Daca focul e prea mic , clatitele raman prea albe si sunt greu de manevrat , iar daca e prea mare se prajesc prea repede si se usuca .
Le asezam una peste cealalta , astfel le mentinem toate calde si moi .

Branza de vaci o amestecam cu grisul , si cu zaharul si incorporam cu o paleta albusul batut spuma tare . Daca vreti , puteti pune si fulgi de ciocolata sau stafide .

Clatitele se umple si se ruleaza . Se pun intr-o tava unsa cu unt . Se pun in cuptorul incalzit la 180C pentru aprox 15-20 min si apoi se scot .

Sosul e si mai simplu . Punem laptele la fiert .
Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase si albe si adaugam faina , mixand pana la incorporare .
Cand laptele incepe sa fiarba adaugam un praf de sare , si il turnam incet in bolul cu gabenusurile , amestecand in continuu ca sa nu se faca omleta 🙂
Transferam inapoi compozitia rezultata in oala in care a fiert laptele si il punem pe foc linistit inca 8-10 minute , amestecand atent intre timp .
Sosul se va ingrosa , dar inca va curge de pe lingura .

 

Servim clatitele calde , scurse cu sosul cald si muuulta pofta 🙂

semnatura.jpg

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Clatite coapte cu sos cald de vanilie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s