Keiserschmarrn – Firimituri Imperiale

Ingrediente ( 3 – 4 persoane ) :

– 3 linguri de stafide
– 1 sticluta esenta de rom
– 1 cana lapte
– 5 oua
– 1/4 cana zahar
– 1/2 lingura esenta vanilie
– 1 cana faina
– 2 linguri unt
– zahar pudra pentru ornat
– scortisoara
– cuisoare
– anason

Pentru sosul de fructe :

– 1 cana fructe de padure + capsuni
– zeama de la 1/2 lamaie
– 1/4 cana zahar

Preparare :
–  intr-un vas mic imbatam stafidele cu rom 🙂 punem stafidele in rom si le lasam asa pana pregatim restul
– intr-un bol incapator , amestecam ouale , laptele , zaharul , condimentele si esenta de vanilie . Batem cu mixerul la viteza mare pana devine aerat .
-adaugam treptat faina , mixand in continuare .
– intr-o tigaie mare , antiaderenta , incalzim 2 linguri de unt pe foc mediu .
– toarna aluatul in tigaie si prajeste-l aprox 5-6 minute , sau pana fundul devine auriu .
– intoarce-l pe partea cealalta . Daca cumva se rupe nu e nicio problema .
– adauga acum si stafidele stoarse de rom
– folosind 2 palete sau furculite , rupe clatita in bucati cat mai mici , in timp ce el se mai prajeste cateva minute . Rupe-l in bucati cat mai mici .

Sosul de fructe :

Pune zeama de lamaie , zaharul si fructele intr-un vas , si lasa-l sa fiarba la foc mediu 15-20 minute , amestecand din cand in cand . Rezultatul e un gem grosut cu bucati de fructe apetisante .

Servire :
Firimiturile imperiale se servesc calde , cu sosul de fructe deasupra si pudrate cu zahar . Sunt un adevarat deliciu 🙂

 

semnatura.jpg

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s