Risotto Carbonara

Sa incepem , prin a va spune ca am o fixatie in a nu-mi place orezul . Cel putin , eram adepta convingerii mele pana azi .
La o adica ce e bun in orezul ala fiert in apa cu sare , fara textura , fara gust , fara personalitate .
Ca ce ? Se schimba ceva daca il amestecam cu o lingura de mazare si doua de porumb . A fi el rizi-bizi , dar oricat de fashion ar suna , a luat postura intr-un loc departe de inima mea .
Dar risotto ? Risotto suna altfel . Suna a Italia . Si sinceri sa fim , stiu locuitorii cizmulitei ce sa puna in farfurii sa delecteze fiecare iz al cerului gurii si sa imbie papilele intr-o calatorie culinara cu totul si cu totul aparte .
Si uite asa , temandu-ma de productia liderilor gastronomiei , am evitat risotto cu inflacarare , parandumi-se imposibil sa transform banalul orez intr-o opera culinara .
Dar , a venit si ziua cand … s-a intamplat o portie de risotto spectaculara in bucataria noastra . Rezultatul vi-l las si voua 🙂

image

Ingrediente :

– 3 cani supa de pui
– 3 linguri ulei de masline
– cateva felii de bacon , taiate subtiri
– 4 catei usturoi , feliate subtire
– 1/2 cana mazare , fiarta
– 2 oua mari
– 1 cana parmezan , proaspat razuit
– 1/2 lingurita piper
– 1 cana orez

Inceputul : supa de pui . La 3 cani de apa fierbinte adaug 2 cuburi de pui . Ideea e , ca supica sa ramana calda in timpul prepararii risotto-ului .
Intr-o tigaie antiaderenta incalzim cele 2 linguri de ulei . Adaugam orezul si prajim pentru 3 minute.
Punem 1 polonic de supa si amestecam sa se incorporeze treptat . Cand se absoarbe supa , mai adaugam un polonic , si continuam asa pana orezul e gata , aproximativ 15 minute .
Separat , incalzim in alta tigaie alte 2 linguri de ulei , la care adaugam fasiile de bacon taiate subtiri . Cand devin crocante , adaugam si feliile de usturoi si prajim pentru alte 2-3 minute .
Intr-un bol incapator , amestecam cele 2 oua , cu parmezanul razuit , cu un polonic de supa si un praf de piper .
Adaugam la risotto mazarea fiarta , baconul si amestecul de oua si il mai tinem pe foc 3-4 minute , amestecand incontinuu , pana ce se prinde compozitia de ou de orez .
Servim cald .

image

semnatura.jpg

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s