Cand oul se intalneste cu somonul : papara cu somon afumat si chives

Nu exageram cu oul . Defapt , nu exageram cu proteinele animale in general . Dar in ciuda valului de sanatate care ne-a cuprins alimentatia , mi-ar fi tare greu sa imi iau ramas bun de la o omleta sanatoasa … sau papara … sau fritatta .
Zilele trecute mi-am achizitionat niste somon afumat ….si in lipsa de inspiratie , m-am gandit sa o transform in omleta . Zis si facut . Si ce bine , ca l-am facut 🙂

Somonul afumat imbatat cu parfum de chives , ridica o simpla omleta la un alt nivel . Il face o omleta , care nu te face de rusine , atunci cand ai invitati la un mic dejun fancy , sau cand pur si simplu , vrei sa-ti iei preaiubitul peste picior cu un mic dejun de clasa .

Ingrediente ( 2 persoane )

– 6 oua
– 4 fileuri somon afumat
– 2 linguri chives maruntit
– sare
– piper
– parmezan proaspat razuit
– 2 linguri unt
– 2 linguri lapte

Procesul e mega – simplu . Nici nu cred ca are nevoie de explicatii suplimentare . Sunt chiar convinsa ca din frageda copilarie invatam sa facem o omleta .
Spargem ouale intr-un bol , adaugam sare , piper , chivesul maruntit si cele 2 linguri de lapte .
Separat maruntim somonul afumat .
Trebuie sa stiti ca somonul afumat si chivesul se inteleg de minune in orice reteta si fac impreuna o combinatie de zile mari .
Topim cele 2 linguri intr-o tigaie antiaderenta si turnam oul peste . De aici , papara se face singura . Singura noastra contributie e ca o amestecam din cand in cand , asugurandu-ne ca se prajeste uniform peste tot , timp in care il si rupem in bucati .
Oul are rolul de a-i da un efect pufos , si de a-i reda umiditatea , scapandu-ne astfel de grija unei omlete seci , care „iti sta in gat ” .
Ei , cand papara e spre ultimele minute , adaugam si somonul si prajim pentru alte 2-3 minute , pana acesta se deschide la culoare si ne imbata bucataria de un miros delicios . Side effect 🙂
Tot ce ramane de facut e sa il servim , cald bineinteles , decorat cu chives , rosii eventual , si ca sa mai intensificam efectul : parmezan proaspat razuit .
Cam atat ar fi . Nimic mare lucru . Insa lucrurile cu adevarat grozave sunt mai mereu simple 🙂
O zi cu soare sa aveti 🙂

semnatura.jpg

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Cand oul se intalneste cu somonul : papara cu somon afumat si chives&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s