Risotto cu varză de bruxelle , bacon și pui

Nu tot timpul găsesc varză de bruxelle, dar când o fac, e sărbătoare.
Trebuie să vă mărturisesc că rețeta asta se pregătește de multă vreme să își facă prezența în mediul online, dar știți voi, că eu cu timpul nu am stat niciodată prea bine.
E o rețeță grozavă, cu toate atuurile posibile: e delicioasă, rapidă, low-cost și care garantat va atrage în urma ei multe multe laude.


Ingrediente ( 2 persoane ):
– 2 linguri ulei măsline

– 1 ceapă mare, tocată

– 1 cană orez

– 4 căței usturoi, mărunțite

– 1/3 cană vin alb

– 3 căni supă de legume (vegetable broth)

– 1/2 cană parmezan, proaspăt răzuit

– 2 linguri unt rece

– 8-10 felii bacon, tăiate fâșii subțiri

– 300 gr varză de bruxelle, tăiat în sferturi

Începem cu varza de bruxelle. O spălăm, curățăm de frunzulițele defecte, le tăiem în sferturi și le punem la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt fierte, le strecurăm și le lăsăm deoparte.
Într-o tigaie mică, prăjim baconul tăiat fâșii, cu 2 linguri de ulei și usturoiul, până când baconul devine crispy. Scoatem baconul pe un șervețel, care să absoarbă excesul de ulei . Lăsăm la o parte.
Într-o tigaie încăpătoare încălzim cele 2 linguri de ulei. Adăugăm ceapa și călim 2-3 minute, până devin sticloase.
Adăugăm orezul și amestecăm 3-4 minute până prind o culoare maronie. Stingem cu vin.
Acum e momentul să luăm bolul cu supa mai aproape. Procesul nu durează mai mult de 5 minute: 3 căni de apă fierbinte + 2 cuburi supă = supă 😊
Începem să adăugăm peste orez câte un polonic de supă, amestecând din când în când, ca lichidul să se absoarbă uniform și ca orezul să nu se ardă. Când lichidul se absoarbe, adăugăm încă un polonic și continuăm așa până orezul e fiert.
Când orezul e gata și a absorbit suficient lichid îl luăm de pe foc. Amestecăm cele 2 linguri de unt și parmezanul, până se încorporează.
Tot acum adăugăm și baconul și varza de bruxelle.
Decorăm cu fulgi de chilli sau parmezan, după gust.


Poftă bună 😀

Giarolo Brigi all right

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s