Spaghetti Carbonara

Știi cum se naște o rețetă de Carbonara de te lingi pe degete? Cu multe rețete eșuate înainte. Cu multe porții aruncate la gunoi. Cu multe strâmbe, și cu multe încercări.

Îmi place să gătesc Carbonara pentru că e super-rapidă, sațioasă și gustoasă.
Și cu niște tips-uri suflate de socrul- specialistul familiei în domeniul Carbonara, s-a născut rețeta de mai jos.

2.jpg
Spaghetti Carbonara ( pt 2 persoane )

Ce avem nevoie ?

– 250 gr spaghetti

– 100 gr pancetta afumată sau guanciale

– 1/2 cană parmezan răzuit

– 3 ouă

– 1 cutiuță mică de pana cucina

– 1/2 linguriță nucșoară

– sare

– piper

3
Cum procedăm?

Punem apă cu sare la fiert pentru paste.

Recomand să folosiți paste de calitate în orice rețetă. Dacă pastele nu sunt bune, riscați ca întreg preparatul să fie un eșec. 

Fierbem pastele, respectând timpul necesar specificat pe cutie.
Încingem 1 lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare. ( să fie mare, căci tot aici vor ajunge și spaghetele ).

Prăjim pancetta.

De ce nu bacon? Pentru că baconul e altceva. Și gustul e altceva. Deși mulți italieni s-ar jura că nu iese Carbonara bună fără guanciale, cu un pachet de pancetta afumată și un pic de îndemânare, sigur vor rămâne farfuriile goale.

Într-un bol amestecăm cele 3 ouă, cu un praf de sare, un praf de piper și 1/2 linguriță nucșoară. Adăugăm și jumătate din cantitatea de parmezan răzuit și omogenizăm cu pana cucina ( smântână de gătit).

Îl turnăm încet peste pancetta prăjită amestecând încontinuu.

Eu completez cu 1/2 polonic de apă fierbinte de la paste și amestec încontinuu să nu se prindă ouăle.

E gata când rămâne foarte puțin lichid în jurul ouălor.

Pastele strecurate se adaugă peste compoziția de ouă și se amestecă energic, până ce ajunge ou peste tot.

Nu vă așteptați la un sos care curge în toate părțile, aia nu e Carbonara 😉

Servim presărat cu parmezan și dacă e ora cinei, cu un pahar de vin alb.

1.jpg

Bon appetito !

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s