Februarie în grădină

   Mă tot gândesc de o perioadă cu ce articol să mă reapropiu de ale scrisului. Nu că aș fi demisionat de-a totului, doar că noile pasiuni și întrebuințări, mă cam lasă fără timp liber.

În acest context, și pentru că tot se reapropie sezonul smoothie, vă prezint noua mea pasiune – grădina. 

Datorită grădinii imense care se așterne pe lângă casă și bineînțeles prietenei mele, Cristina pe care o admir de la prima convorbire, iată-mă azi, așteptându-mi cu nerăbdare micile semințe să răsară.

   „De ce grădină?”, „Aaa, pentru economie? „, „Tu chiar nu ai ce face cu timpul?”, ” Eu le cumpăr din supermarket, pentru ce să mă chinui?” – sunt câteva din întrebările care le-am auzit în ultimul timp.

1. Grădinăritul e un sport excelent.

Fac garantat mai multă mișcare decât într-o oră de sală și îmi pun în mișcare toate grupele musculare în aceeași zi. La asta mai pot adăuga beneficiile expunerii la soarele proaspăt de primăvară și oxigenarea creierului.

2. Grădina = economie?

No way!

Bine, normal, dacă te apuci de grădină în cantitate mare, pe lângă economie faci și bani-dar asta e o total altă poveste. Dar dacă punem cap-coadă pământul special, semințele de calitate, îngrășămintele, ustensilele și alte cele-ne îndepărtăm categoric de cuvântul economie. Iar dacă e să punem cuvântul bio sau organic în fața șirului anterior suma totală se dublează (dacă nu triplează).

3. Timpul.

Ei da, veșnica problemă. Dar dacă încercăm să ne facem un organizator practic de seminare și îngrijire constantă, totul devine mult mai ușor.

2

4. Supermarket vs grădină. 

Pe lângă satisfacția personală de a-ți produce propria hrană, menționez și diferența enormă de calitate între cele două. Și pe lângă faptul că producția proprie (organică în cazul meu), e incomparabil mai sănătoasă decât cea găsită în supermarketuri, acum îmi pot cultiva singură toate minunățiile care nu le găsesc în magazine.

Semințele

Toată ideea grădinii a pornit de la smoothieuri. Pentru că suntem mari consumatori de verdețuri, fie ele stoarse sau blenduite, m-am gândit să îmi creez o grădină smoothie 🙂 Cu muuuulte verdețuri 🙂

Așa se face că am strâns 10 tipuri de salate, 3 de spanac, 3 de kale, 3 de mangold, rucola, valeriană și țelină apio. La asta se adaugă automat sfecla și morcovii. Apoi automat apar lângă și ridichii, de 3 tipuri și ele – pentru că noi le iubim tare în salate, și pentru că de ce nu, este loc suficient.

Tot din vina locului, am în colecția de semințe și 3 tipuri de roșii, praz, ceapă și usturoi. Din curiozitate, voi avea și o mini producție de cartofi mov și bineînțeles din nou din cauza locului, mazăre și fasole verde.

Acum urmează grădina de aromatice care deja se mândrește cu lavandă, rozmarin, salvie, busuioc, chives, pătrunjel, dafin – și urmează cât de curând o nouă tranșă de mentă piperată, cimbru și oregano.

Iar acum trec prin cea mai grea perioadă, cea a așteptării. Semințele stau cuminți în păhărele, iar eu le aștept „trezirea” lor cu nerăbdare.

Pe prietena mea Cristina o găsiți aici 🙂
Iar eu vă aștept în grupul nostru de băutori de smoothie, pe care îl găsiți aici 🙂

logo alb

 

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s