Risotto cu cremă de dovleac și parfum de gorgonzola

Toamna în italia e magică. Știu, vei spune că peste tot, dar tind să cred că natura recompensează cu recolte mai bogate această parte a lumii.

Oarecum, rețetele tomnatice mi se păreau plictisitoare. Însă acum, la cumpărăturile săptămânale, unica mea dezamăgire e că nu poate fi săptămâna mai lungă (ca să pot găti și mai multe feluri de mâncare). Ei na, fiecare cu cel doare.

Mi-am propus să încerc TOATE rețetele tipice-italienești-tomnatice care le găsesc și care măcar într-o oarecare măsură se potrivesc cu papilele noastre gustative.

Și uite așa am ales să încerc să îi dau dovleacului, care îl cunoșteam pentru gustul său dulce, copt în cuptor – o nouă atenție în bucătărie.

Rezultatul? Demențial. Dar te rog, nu mă crede până nu încerci 🙂

img_5387

Risotto cu cremă de dovleac și parfum de gorgonzola

Ingrediente pt 2 persoane (înfometate 🙂 ):

– 180 gr orez pentru risotto

– 1 ceapă mică

– 300 gr dovleac de copt (curățat)

– 50 gr gorgonzola dulce

– 1/2 pahar vin alb

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 litru supă de legume

img_5388

 

Preparare:

Ținem supa de legume de foc mic, cât să se mențină caldă.

Într-o oală micuță, punem dovleacul, curățat și tăiat cuburi, apă cât să acopere și un pic de sare. Lăsăm să fiarbă la foc mic, până se înmoaie. Când dovleacul e fiert, îl pasăm sau trecem prin blender, cât să obținem o cremă.

Încălzim într-o tigaie încăpătoare cele două linguri de ulei și călim ceapa tocată mărunt -mărunt. Punem peste orezul, și îl lăsăm un pic, amestecînd incontinuu, până prinde culoare.

Stingem cu vinul alb și amestecăm până la evaporare.

Adăugăm crema de dovleac și amestecăm bine, până se evaporă surplusul de lichide.

Începem să adăugăm supa de legume, câte un polonic odată și amestecăm periodic, să nu se lipească. Când supa este absorbită de orez, adăugăm următorul polonic. Repetăm procedura până când orezul e fiert.

Luăm de pe foc și punem în risotto gorgonzola tăiat cubulețe, amestecând până se încorporează în totalitate.

Servim cald și savurăm îndelungat 🙂

cropped-untitled-12.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s