Busuiocul – uleiul realității

Uleiul esențial de Busuioc este un must have. Cam atât știam despre el.

Ulterior, răsfoind diverse cărți scrise de aromaterapeuți dedicați, am început să apreciez Busuiocul pentru proprietățile care le are asupra sănătății fizice.

Pot să vă spun acum că uleiul esențial terapeutic de Busuioc este de real ajutor dacă vă luptați cu dureri de urechi, otite, oboseală fizică, pierderea mirosului, dureri și crampe menstruale, dureri musculare și reumatisme și încă multe și multe altele.

Proprietățile Busuiocului sunt multe, însă dacă ar fi să înșirăm câteva dintre ele, acestea ar fi: stimulant, neurotonic, regenerativ, antispasmodic, anti-inflamator, antibacterial,ajutor digestiv.

Dacă mergem mai departe și aruncăm o privire înspre chimia uleiului esențial de Busuioc , aflăm că acesta e constituit din Linalool, Methylchavicol și Eugenol. Dacă ne adâncim un pic în compoziția chimică, aflăm defapt că este util în lupta împotriva anumitor forme de cancer (ficat, sân), are efecte antistres, induce o stare de calm, are proprietăți antimicrobiene și antivirale.

Dar ce se întâmplă dacă mergem și mai departe? Ce ar fi să aflăm că pe lângă chimia complexă, pe lângă proprietățile asupra sănătății Busuiocul e mai mult? Ce ar fi să credem că uleiurile pot face mult mai multe pentru noi înafară de a ne alina problemele de sănătate?

Busuiocul încurajează absorbția Luminii de corpul și mintea fizică, acționând ca o conductă, susținând împământarea și în același timp echilibrând subconștientul.

Îl putem supranumi deci uleiul realității – realitatea existenței psihicului și conștientizării fizicului. Aroma busuiocului străbate toate simțurile, născând și întărind legăturile dintre ele.

Este o aromă care nu doar armonizează aspectele existenței, dar și stimulează recunoașterea punctelor problemă din viața noastră.

Înalță, trezește, clarifică – aspecte deosebit de importante celor care au trecut prin greutăți ale vieții și au nevoie să fie treziți din amorțeală și monotonie.

Pentru cei care s-au pierdut pe ei înșiși, sacrificându-se mereu pentru cei din jur, Busuiocul ajută la redeschiderea inimii și restabilirea atenției către sine.

Busuiocul între Istorie și Mitologie

În Grecia modernă, Busuiocul este venerat pentru că acesta crește în locul unde se spune că St. Helen a găsit crucea Lui Hristos. Este deasemenea asociat cu St. Basil și este folosit îndeosebi la Festivalul Sfântului Busuioc sărbătorit de 1 Ianuarie.

Holy Basil (Ocimum Sanctum) este cunoscut în India sub numele de Tulsi. Busuiocul sfânt este oferit în dar pentru Krishna, Vishnu și Shiva – zeități hinduse. Se crede că mirosul Busuiocului descurajează demonii să se apropie și din acest motiv devine plantă protectoare pentru casele și sufletele familiilor.

Se spune că fiecare hindus bun așează o frunză de Busuioc pe piept pe timpul odihnei. Tot ei cred că Busuiocul plantat în apropierea mormintelor, ajută sufletele să călătorească spre Rai.

În Nepal, se spune că Busuiocul păstrează spiritul lui Lakshmi, consortul zeului Vishnu.

Busuiocul este simbolul fertilității în Italia. Se spune că reprezintă iubirea pură și necondiționată, deoarece frunzele plantei au formă de inimă. Spiritul plantei este considerat a fi protectorul familiilor, în timp ce aroma Busuiocului ars alungă spiritele rele și negativitatea din cămin. Planta de Busuioc este adesea oferit cadou oamenilor care se mută la casă nouă, purtând cu ele urări de noroc și fericire.

Deschide meridianul inimii, deblochează conductele de energii înfundate între inimă și brațe.

Se spune că purtând Busuioc în buzunar ești protejat în mulțime, în timp ce în alte popoare Busuiocul reprezintă promisiunea de fidelitate între doi iubiți.

Busuiocul este recunoscut și în cultul Wicca și utilizat în vrăji pentru atragerea prosperității, poțiuni pentru atragerea iubirii, protecție, exorcizare și dezlegare emoțională.

Busuiocul și Chakrele

Busuiocul este unul din uleiurile esențiale cheie pentru probleme legate de chakra Solar Plexus. Util în reducerea stresului și pentru sănătatea sistemului nervos, este un puternic antiseptic intestinal și îmbunătățește digestia – adesea problematică în blocajele energetice ale plexului solar.

Proprietăți emoționale

– încurajează pozitivitatea

– susține procesul de finalizare a scopurilor propuse

– îmbunătățește concentrația

– ajută în luarea deciziilor

– îmbunătățește încrederea, claritatea în gândire, starea de spirit și puterea interioară

Aromă:

caldă, corpolentă, ascuțită, piperată

Se combină bine cu:

bergamot, black pepper, cedarwood, clary sage, coriander, cypress, fennel, geranium, ginge, grapefruit, jasmine, juniper berry, lemon, rosemary, melaleuca, thyme, wild orange

Dacă ai anumite întrebări, ai dori să afli mai multe despre ele sau ai doar chef de povești, mă găsești pe Facebook sau completând formularul de aici 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s