Geranium – ulei esential pentru trup si suflet

Geranium pentru Trup

Un ulei înălțător cu efect de armonizare atât la nivel psihic cât și cutanat. Ameliorează stările de stres și anxietate și este renumit pentru beneficiile care le are asupra sistemului reproducător feminin.

Folosit ca și ingredient pentru procedurile de înfrumusețare încă din Egiptul antic, uleiul esențial de Geraniu se obține prin distilarea cu aburi a întregii plante.

Știai că?!

Frunzele și petalele Geraniului sunt comestibile, fiind adesea utilizate în deserturi, prăjituri, torturi, jeleuri și ceaiuri? În era Victoriană, frunzele de Geraniu aveau scop decorativ pentru mesele festive, decorațiuni pe care adesea oaspeții le degustau.

Proprietăți:

– antibacterian

– antiviral

– diuretic

– relaxant

– detensionant

– antispasmodic

– antiinflamator

– antidepresant

– antiinfectios

Utilizări:

– pentru parfumuri sau deodorante homemade

– împreună cu Lavender, Melaleuca, Rozmarin și Tămâie ajută la alinarea simptomelor psoriazisului

– promovează reînnoirea celulară

– antiinfecțios, antibacterian, antifungic

– tonic, astrigent

– este elasticizant și util în îngrijirea tenului – se poate adăuga în cremele proprii sau în creme și loțiuni homemade

– alină durerile articulare

– are efect calmant, detensionant, restabilește echilbrul emoțional

– menține și restabilește sănătatea hepatică

– regenerează sistemul nervos

– reduce nivelul glicemiei

– stimulează circulația sanguină

– contribuie la sănătatea sistemului limfatic

– imunostimulator

– util în ameliorarea neplăcerilor create de sindromul premenstrual

– suport în procesul de reechilibrare hormonală

– eficient pentru micile leziuni ale pielii: tăieturi, julituri

– reduce sângerarea excesivă

– ingredient de bază în protocoalele de combatere a endometriozei și a sindromului ovarelor micropolichistice

– ajută la ameliorarea vergeturilor

Geranium Emoțional

Aroma florală a Geraniului rezonează cu însăși, Mama Natură. Reprezintă din vechi timpuri energia divinității feminine în diferite culturi, purtând în ea energia feminină, reproductivă, fiind astfel uleiul nașterii și renașterii.

Aroma Geraniului mângâie rănile sufletului, oricât de ascunse sau uitate sunt acestea. Oferă căldură și confort, deschizând inima, deblocând amintirile și vindecând durerea trecutului.

Puternic protector, ține la distanță energiile negative și promovează o vibrație pozitivă, înălțătoare. Geraniul este recunoscut ca fiind uleiul cu cel mai echilibrator efect asupra energiilor Yin și Yang – utilizat din acest motiv adesea în procedurile tradiționale chinezești pentru restabillirea echilibrului dintre cele patru energii guvernatoare: Yin, Yang, Sângele și Qi.

Utilizat adesea în meditații și ritualuri energetice, Geraniul poate debloca chakrele, restabilind balansul între două forțe opuse.

Se spune că floarea de Geraniu, avut în casă sau purtat în buzunar, atrage fericire, prosperitate și pozitivitate.

În anumite tradiții se spune că planta poartă în sine sufletul zeiței Venus, zeița iubirii, motiv pentru care este asociat adesea cu fertilitatea, sănătatea și iubirea.

Cum te poate ajuta uleiul esențial de Geranium?

Dulce și floral, aroma de Geraniu îți va fi de real ajutor în momente tensionate, când ai nevoie să te conectezi cu propra-ți persoană și să îți redescoperi sensibilitatea emoțională, care se poate că o neglijezi adesea.

Îți poate împrumuta puterea ei, atunci când simți că nu mai poți.

Uleiurile esențiale ne vorbesc, hai să le ascultăm.

Proprietăți emoționale:

regenerează, susține transformarea, dezvoltarea și maturizarea sufletului, echilibrează, oferă siguranță, îmbrățișează sufletul cu o căldură asemănătoare cu iubirea maternă.

Aromă:

floral, dulce, verde

Se combină bine cu:

bergamot, black pepper, roman chamomile, clary sage, clove, cypress, fennel, jasmine, juniper, lavender, lemon, orange, rosemary, ylang ylang, sandalwood.

Top rețete și utilizări ale Geraniului

După cum vă spuneam, cel mai mult îmi place să fiu femeie. Cu toate frumusețile dar și toate neplăcerile, la pachet.

Cu atât mai mult, că am o trusă de prim ajutor esențială – puterea naturii în sticluțe mici, care știu că nu mă lasă baltă la nicio încercare.

Forever Young?

Renumit pentru proprietățile sale de reducere a liniilor fine și încetinirea procesului de îmbătrânire. Adaugă 2 picături de ulei de Geraniu în loțiunea sau crema ta de față și aplică de 2 ori pe zi. Aplicat cu consecvență, ai putea avea surpriza plăcută ca ridurile tale să fie vizibil retrase. Deci, cine dorește tinerețe veșnică?

Wonder Woman folosește Geraniu?

Cine nu își dorește piele fermă și elastică? Pe lângă o alimentație echilibrată și aleasă cu grijă, mișcare regulată și renumitul somn de frumusețe, putem adăuga în rutina noastră de îngrijire uleiul de geraniu. Amestecă 5 picături de Geraniu cu 1 lingură de ulei de jojobaba și masează-l în zona problemă. Abdomene + geraniu = pătrățele?

Infecții? Păzea!

Proprietățile antibacteriene ale uleiului de geraniu, îți pot proteja organismul de infecții. Pot opri dezvoltarea bacteriilor pe piele, fiind extrem de util în cazuri de julituri și tăieturi. Să vă mai spun că fiind hemostatic, fuge și sângele de el?

Geraniu – vindecătorul

Chiar dacă știu că deja îl iubiți maxim, vă mai spun ceva. Poate accelera procesul de vindecare a tăieturilor și rănilor. În același timp, ajută la reducerea vizibilității cicatricelor și a petelor de pe piele. Mulțumită proprietăților sale cicatrizante, îmbunătățește circulația chiar sub locul aplicării. Din acest motiv, e util de folosit inclusiv pentru petele urâte rămase de la coșuri, intervenții chirurgicale, vergeturi, tăieturi, cicatrici.

Deodorant

Transpirație cu miros de flori? Încearcă geraniu. Adaugă 5 picături de Geraniu într-o sticlă cu pulverizator, în care pui 5 linguri de apă filtrată. Agită mereu înainte de folosire.

Piele radiantă

Dermatită, acnee, probleme cu pielea? Încearcă să le vii de hac cu 5 picături de Geraniu amestecate cu o lingură de ulei de cocos. Aplică pe zona problemă de 2-3 ori pe zi.

Sindrom premenstrual?

Balonări, crampe, iritabilitate? Ce zici de un blend care să ușureze problemele de dinainte de ciclu? Ai nevoie de:

12 pic Wild Orange

9 picături Clary Sage

6 picături Geranium

6 picături Roman Chamomile

Amestecăm uleiurile într-o sticluță roll-on de 5 ml și completăm cu ulei fracționat de cocos. Aplicăm pe zonele de puls, deasupra nasului, pe interiorul gleznelor, sau inhalăm direct din pălmi.

The Zen Diva – potolește-ți nervii din preajma ciclului menstrual

12 picături Geranium

6 picături Ylang Ylang

4 picături Clary Sage

Amestecăm uleiurile într-o sticluță roll-on de 5 ml și completăm cu ulei fracționat de cocos. Aplicăm pe zonele de puls, abdomenul inferior, pe interiorul gleznelor, aplicăm pe încheieturi sau inhalăm direct din pălmi.

Menoragie – sau ciclu menstrual abudent

6 picături Roman Chamomile

4 picături Geranium

3 picături Lemon

2 picături Cypress

Amestecăm uleiurile într-o sticluță roll-on de 15 ml și completăm cu ulei fracționat de cocos. Aplicăm pe abdomenul inferior, concentrându-ne pe zona ovarelor. Aplicăm de mai multe ori pe zi, începând cu o săptămână dinaintea debutului menstruației.

Vergeturi

10 picături Cypress

10 picături Lavender

10 picături Wild Orange

10 picături Cirus Bliss

5 picături Geranium

Amestecăm uleiurile într-o sticluță roll-on de 10ml și completăm cu ulei fracționat de cocos. Aplicăm de 3-4 ori pe zi pe zonele problemă. Masăm câteva minute până la absorbție.

Probleme cu căderea părului?

24 picături Rosemary

18 picături Cedarwood

14 picături Geranium

12 picături Peppermint

8 picături Lavender

40 picături ulei fracționat de cocos

Amestecăm uleiurile într-o sticluță roll-on de 5 ml și completăm cu ulei fracționat de cocos. Punem în pălmi 4-6 picături și masăm fin scalpul, seara înainte de culcare.

Dacă ai anumite întrebări, ai dori să afli mai multe despre ele sau ai doar chef de povești, mă găsești pe Facebook sau completând formularul de aici 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s