Humus de năut – rețeta clasică

Atenție rețetă scurtă. Vegană. Sațioasă. Delicioasă.

De ce? Pentru că lumea ne întreabă des de ce ne place hummus. De ce îl consumăm în atâtea moduri. Cum îl putem mânca fără pâine.

Deschid așadar seria Humusuri, colorate și gustoase. Și ca să dau startul, așa cum se cade, încep cu clasicul humus de năut.

Humus de năut- rețeta clasică

Ingrediente:

⁃ 1 borcan năut bio fiert

⁃ zeama de la 1/2 lămâie

⁃ 3 linguri de tahini (pastă de susan)

⁃ sare

⁃ piper

⁃ camoun

⁃ 1 cățel usturoi

3 picături ulei esențial de Lămâie

⁃ semințe floarea soarelui

Pentru servire:

⁃ legume fierte la aburi sau crude, după plac

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele în blender, mai puțin semințele de floarea soarelui, și mixăm 2-3 minute până când rezultă o compoziție super cremoasă.

Semințele de floarea soarelui le prăjim un pic în tigaie pentru un plus de savoare.

Nu râdeți vă rog, e chiar atât de simplu.

Simplu? Da. Delicios? Mai ales. Sănătos? Fără dubii.

Am servit cu ulei de susan, brocccoli fiert la aburi și bețișoare de legume proaspete.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s