Plumcake cu parfum de lămâie

V-am mai spus că în Italia produsele astea de patiserie sunt extrem de tare la modă?! Cred că da. Croissante, brioche-uri, muffin-uri…cu o listă lungă de ingrediente de te sperii de ele.

Și atunci ce faci? Te pui și găsești alternative cât mai sănătoase.

Rețeta asta este înlocuitorul faimosului plumcake Mulino Bianco. Delicios, pufos, cu ingrediente care eu le pot alege cu mânuța mea.

Ingrediente:

⁃ 250 gr făină

⁃ 150 gr zahăr (am folosit zahăr de cocos)

⁃ 3 ouă, la temperatura camerei

⁃ 2 pahare iaurt cu gust de caise (cca 125/iaurt)

⁃ 100 gr ulei de arahide

⁃ 25 gr unt, la temperatura camerei

⁃ 30 ml lapte (am folosit de cocos)

⁃ 1 praf de sare

⁃ 5-6 picături ulei esențial de lămâie

⁃ 1 plic praf de copt pentru aluaturi dulci (16 gr)

⁃ Opțional: 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare:

1. Preîncălzim cuptorul la 170 C. Batem ouăle cu zahărul la viteză mare, până când avem o compoziție spumoasă, circa 5 minute.

2. Adăugăm untul moale și continuăm mixarea. Unim iaurtul, laptele, vanilia și uleiul esențial de lămâie.

3. Separat amestecăm făina, praful de copt și sarea.

4. Unim compoziția de ouă cu cea de făină și mixăm până când avem un amestec omogen. La final adăugăm uleiul și mixăm la viteză medie circa 2 minute.

5. Îmbrăcăm o formă de chec în hârtie de copt și turnăm compoziția în el. Coacem în cuptorul preîncălzit, pentru circa 55-60 de minute, până când trece proba scobitoarei.

Lăsăm să se răcească înainte de servire. Și apoi savurăm 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s