9 strategii de self care pentru antreprenori ocupați

Ce înțeleg prin antreprenori? Ei bine, toți acei oameni care sunt invidiați de cei care privesc din exterior.

Pentru că ei își organizează timpul cum vor, pentru că ei sunt siguri pe sine, pentru că ei miros a independență financiară de la distanță, pentru că sunt mereu aranjați și pentru că, cum-cum nu, dar ei mereu mereu știu ce vor de la viață.

Acum, că am dezbătut basmele moderne, hai să povestim realist. Sus mânuța acel întreprinzător/business person care nu a stat cel puțin, măcar o dată jumătate de noapte pentru a termina un proiect.

Sus mânuța acea persoană care nu a uitat să ia masa măcar o dată, sau nu a înlocuit cina cu un sandwich în grabă, cu premiza de “numai asta să o mai termin”.

Dureri de spate, ochi roșii, calendar care piuie toată ziua crezând că ziua ta are mai multe ore decât una normală, viața socială demolată? Sună familiar?

De ce se întâmplă acestea? Pentru că în propriul tău business – într-adevăr, lucrezi când și cât vrei tu, dar dacă vrei rezultate pe măsura așteptărilor tale…s-ar putea să fi uitat când ai avut ultima zi în care ai lucrat doar 8 ore.

Numeroase studii au demonstrat legătura strânsă între sănătatea fizică (dietă echilibrată, exerciții fizice) și sănătatea mentală (stres redus, relaxare). Aceleași studii spun că la baza productivității și creativității stă o stare emoțională echilibrată.Ce vreau să spun: este timpul să faci ceva pentru tine! 

Self care – să facem o modă din îngrijirea de sine

Self care este un termen des utilizat în ambientul socio-sanitar și psihologic și îmbrățișează toate mini-acțiunile pe care le facem pentru noi înșine – pentru menținerea sănătății fizice, mentale, prevenirea bolilor, etc. Include satisfacerea nevoilor fiziologice precum somnul, hrănirea, hidratarea și necesitățile emoționale.

Self care pentru oamenii ocupați

E inutil să ne mințim. Viața antreprenorială este cel puțin la fel de dificilă pe cât frumoasă. Înainte să spui că tu nu ai timp de așa ceva, permite-mi să îți spun atât: dacă nu faci un obicei din a-ți îngriji lumea emoțională, vei plăti pe termen lung cu succesul businessului tău. Cum? Două exemple: burnout, anxietate?!

9 idei de Self Care rapide

1. Exerciții de respirație

mean-boss-jk

Nu, nu glumesc. Este fenomenală treaba. Știu că tu zici că respirația este un proces natural și o faci deja. Ghici ce?! Toți o facem.

Dar hai să nu vorbim acum de respirația obișnuită, scurtă, superficilă. Știai că una dintre beneficiile respirației luuuungi, adânci, controlate, conștiente este alungarea stresului? Atunci când tragi aer adânc în piept, beneficiile se vor vedea în întregul corp prin dizolvarea blocajelor energetice, dar și conștientizarea momentului prezent.

Respiraţia superficială este aceea în care executăm între 12 şi 14 respiraţii pe minut. Astfel, după cum ar spune specialiştii, respirăm cu vârfurile plămânilor, adică superficial. Din această cauză, cantitatea de oxigen pe care organismul o primeşte este mult mai mică, activând astfel sistemul nervos simpatic. Această activare duce la nervozitate, irascibilitate şi anxietate.

Pentru a evita situaţia neplăcută e musai să încetinim respiraţia. Asta nu înseamnă că vom respira mai puţin, ci că vom respira mai profund, cu diafragma. Și vom accesa mai ușor starea de relaxare.

2. Redu stresul prin activitate fizică

Știu știu, nici tu nu ai timp. Însă chiar nu poți să îți permiți să NU faci timp sportului în viața ta.

Fă 30 de minute de …orice pe zi: plimbă câinele, plimbă-te singur/ă, fă jogging, urcă-te pe bicicletă, ia scările în loc de lift, ridică-te de la birou din oră în oră și fă niște exerciții de stretching. Mai zic?

Poate asta te convinge: exercițiul fizic regular stimulează partea creierului care este responsabilă de memorie și organizare 🙂

3. Dormi mai mult (și mai bine)

Lipsa somnului suficient duce la diminuirea capacității decisive și la moartea lemtă a creativității.

Cum să dormi mai bine? Cu Serenity softgels: conține ulei esențial pur de Lavandă și L-Theanine, un aminoacid natural, bine-cunoscut pentru beneficiile sale de a alina stresul și a induce relaxarea.

L-theanine sprijină de asemenea și nivelurile de dopamină din creier. Dopamina este un hormon care ajută la controlul centrelor de plăcere ale creierului. O creștere a dopaminei, nu doar mărește concentrarea dar oferă și sentimente de fericire.

4. Hrănește-te corect

La fiecare masă gândește-te la hrană ca și combustibil pentru organismul tău, nu doar la ceva care îți umple stomacul.

Și pentru că alimentația modernă este alocuri incompletă, îți recomand să te gândești la integrarea suplimentelor de calitate. Eu aleg fără doar și poate Lifelong Vitality Pack.

5. Socializează

img_7377

Nu, nu cu cei din biz-ul tău. Nu cu clienți, nu doar cu parteneri.

Fii deschis/ă în a cunoaște oameni noi, cu interese diferite de ale tale.

6. Ieși din bârlog

img_7378

Care este frumusețea vieții unui întreprinzător? Că regulile ți le impui tu.

Așadar, îți poți muta biroul pe o terasă, în parc, pe o pătură pe iarba verde. Soare, aer, vitamina D, mai spun?

7. Crează un spațiu de lucru “iubibil”

Te-ai gândit vreodată cât de mult poți îmbunătăți cheful de lucru cu o plantă verde și un difuzor care emană parfum de uleiuri esențiale? Lasă-mă să îți spun eu: MULT!

Așadar, repară “feng-shui”-ul, păstrează lucrurile în ordine și bagă difuzorul în priză.

Pro-tip: începe cu Elevation. Vei avea o zi de lucru încântătoare.

8. Învață să te recompensezi

Ai realizat un target important? Reconpensează-te. Sărbătorește-ți micile victorii. Bucură-te pentru fiecare reușită a ta.

Surprinde-te cu o carte, o cină, un bilet de cinema, sau cu rochița aia drăguță ce îți trăgea cu ochiul.

P.S Dear Husband, dacă ai ajuns să citești până aici: vezi tu, sunt cercetări care susțin că treaba funcționează, și cine sunt eu să mă împotrivesc ?! 😉

9. Ține-ți sub control sănătate emoțională

Învață să spui: ajunge pe azi, gata, am nevoie de o pauză.

După ce zi de zi te gândești la alții, acum, aici, gândește-te un pic la tine.

Când ai luat ultima oară o carte bună în mână? Nu, nu alea de biz, nici alea de aprofundare în domeniul tău de activitate. Nici măcar poveștile citite copilului nu se pun. O carte pentru tine. O carte în care pierzându-te, uiți de tot.

Eu chiar alaltăieri și senzația e extrem de faină 🙂

Tu cum te îngrijești? Ce ai făcut azi pentru TINE?

Dacă vrei să mă cunoști sau să îmi spui ceva, nu ezita să îmi scrii chiar aici 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s